Äädika kultuur 100ml

12.00 

Äädikat on lihtne valmistada alkoholi sisaldavatest jookidest nagu siider, vein või õlu.

Äädika kultuuri lisades muutub etanool äädikhappeks.

Vala 1-liitrisesse anumasse 0,5 liitrit pastöriseeritud (60°C juures 10 min.) veini. Lisa 50ml äädikakultuuri. Kata anum nt tiheda marli või puhta puuvillase riidega. Hoia vedelikku soojas, 30°C juures. Oluline on regulaarselt anumat raputada, et kultuur saaks aereeritud.

8 – 10 päeva möödudes on esmane kultuur valmis edasi kasvatamiseks. Selleks vala kokku 2 liitrit veini ja eelmise käärituse vedelik ja korda regulaarset aereerimist 8 – 10 päeva.

Valmisprodukt kurnatakse ja villitakse pudelitesse. Peale paari kuu pikkust laagerdumist muutub äädikas mahedamaks ja maitsvamaks.

 

Laos

Kategooria: