Retsept

Witbier

Witbier on värskendav belgiapärane nisuõlu, millele koriander ja apelsin annavad tsitrulise ja vürtsika noodi.

  • Algtihedus 1.047
  • Lõpp-tihedus 1.011
  • IBU 16
  • Alc. vol 4.8%
  • EBC 6
Stiil: Witbier Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.043 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Finest Lager Malt 3.3kg
Nisuhelbed 2.2kg

Humalad

Saphir humalagraanulid 25g (graanul)

Pärm

Lallemand LalBrew® Wit kuivpärm 11g 18-22°C (kuiv)

Muud koostisosad

Koriander 0.015kg
Magusa apelsini koored 0.030kg

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 25g Saphir humalaid
    2. 5min Lisa koriander ja apelsinikoored
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit