Retsept

Weissbier

Klassikaline Saksa nisuõlu. Maitseküllane, hele ja puuviljane õlu.

  • Algtihedus 1.050
  • Lõpp-tihedus 1.014
  • IBU 13.1
  • Alc. vol 4.7%
  • EBC 7.1
Stiil: Weissbier Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.044 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Finest Lager Malt 2,5-4,5 EBC 2.26kg
IREKS Wheat Light, 3-5 EBC 3.4kg

Humalad

Mittelfrüh 30g (graanul)

Pärm

Lallemand Munich Classic kuivpärm 11g 18-25°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 30g Mittelfrüh humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada kaks nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit