Retsept

Viini Laager

Vaskse värvusega kerge laager.

  • Algtihedus 1.049
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 22
  • Alc. vol 4,9%
  • EBC 21
Stiil: Vienna Lager Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.044 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Vienna 8-10 EBC 2.9kg
Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 1.7kg
Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160 0.6kg
Maisihelbed 0.6kg

Humalad

Styrian Savinjski Golding 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Diamond Lager kuivpärm 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 50g Styrian Golding humalaid
    2. 10min Lisa 25g Styrian Golding humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Käärita 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Viini Laager retseptikomplekt

15 %

21.28  18.00 

ireks malt

2.9 x IREKS Vienna 8-10 EBC

Baaslinnas, mis toob esile kuldse värvi ja täidlase maitse. Sobivad stiilid: Ale, Märzen, Porter jt. Lovibond: 3,5 – 4,2 Kasutamine: ≤ 100% linnaste koguhulgast  

instock

Pilsen 2rs

1.7 x Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC

Kasutatakse kuni 100 % linnastest. Sobivad stiilid: kõik eilid ja laagrid.

instock

0.6 x Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160

Tugevdab linnasearoomi, suurendab täidlust ning  lisab küllastatud ja sügavat värvi. Kasutatakse selliste õllestiilide puhul nagu bock, porter, stout, red ale, brown ale, amber jt.

instock

Maisihelbed

0.6 x Maisihelbed 1 kg

Annavad õllele heledama värvuse kui Pilsner linnas. Õlu käib kuivemaks ning humalakarakterit on võimalik paremini esile tuua. Kasutada kuni 40% linnasebaasist lahjade õllede pruulimisel.

instock

hop pellets

1 x Styrian Savinjski Golding 2018 humalagraanulid, 100g

Sloveenia päritolu aroomihumal. Iseloomult vaigu, sidruni ja tsituse nootidega. Alfahapete sisaldus: 2,8 – 6% Beetahapped: 2 – 3% Õlid: 0,5 – 1 ml/100g Sobivad õllestiilid:  Ale, Lager, Belgian Ale, Extra Special Bitter jt.

instock

Lallemand Diamond Lager

2 x Lallemand Diamond Lager kuivpärm 11g

Põhjakäärituspärm Saccharomyces pastorianus. Mõeldud kasutamiseks Saksa laagristiilis õllede puhul (nt Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock, California Common). Kääritustemperatuur: 10 - 15°C Alkoholitaluvus: 13% ABV Doseerimine: 100 - 200g/hl

instock

Kategooria: