Retsept

Viini Laager

Vaskse värvusega kerge laager.

  • Algtihedus 1.049
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 22
  • Alc. vol 4,9%
  • EBC 21
Stiil: Vienna Lager Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.044 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Vienna 8-10 EBC 2.9kg
Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 1.7kg
Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160 0.6kg
Maisihelbed 0.6kg

Humalad

Mittelfruh 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Diamond Lager kuivpärm 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 50g Mittelfruh humalaid
    2. 10min Lisa 25g Mittelfruh humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Käärita 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit