Retsept

Ur-Pilsner

Klassikaline Tšehhi pilsner. Tegemist on värskendava ja mõõdukalt humalase õllega.

  • Algtihedus 1.046
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 39
  • Alc. vol 4,4%
  • EBC 7,5
Stiil: Bohemian Pilsner Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.041 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 3-4 EBC 4.3kg
IREKS Vienna 8-10 EBC 0.5kg
IREKS Crystal Maple 3-4 EBC 0.2kg
IREKS Munich 18-22 EBC 0.2kg

Humalad

Saaz 3,5% 162g (graanul)

Pärm

Lallemand Essential Lager pärm 25g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 68°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 68g Saaz humalaid
    2. 30min Lisa 42g Saaz humalaid
    3. 10min Lisa 26g Saaz humalaid
    4. 0min Lisa 26g Saaz humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Ur-Pilsner retseptikomplekt

3 %

20.90 

Sellest retseptist valmib ühe maailmakuulsa Tšehhi laagriõlle sarnane rüübe.

1.65 

Laos

1.75 
1.75 
2.81 
5.26 × Jahvatamine
0.15 
3.15 
4.80 

Laos

Kategooria: