Retsept

Talvine Brown Ale

  • Algtihedus 1,057
  • Lõpp-tihedus 1.017
  • IBU 24
  • Alc. vol 5,2%
  • EBC 33
Stiil: Brown Ale Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.051 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pale Ale 7-10 EBC 4.1kg
Weyermann Carared 40-60 EBC 0.6kg
Loona talu täistera kaerahelbed, 1 kg 0.6kg
Château Cafe Light 250 EBC 0.6kg

Humalad

Bavaria Mandarina humalagraanulid 50g (graanul)

Pärm

Fermentis Safale US-05 15-21°C (kuiv)

Muud koostisosad

Laktoos 0.5kg

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 25g Bavaria Mandarina humalaid
    2. 10min Lisa 25g Bavaria Mandarina humalaid
    3. 5min Lisa 500g laktoosi
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit