Retsept

Suur Jaan

Suur Jaan on sarnane oma väikese vennaga, aga oluliselt tõsisem ja teravam.

  • Algtihedus 1.065
  • Lõpp-tihedus 1.014
  • IBU 31
  • Alc. vol 6,7%
  • EBC 16
Stiil: Pale Ale Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.059 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Vienna 8-10 EBC 7kg
Weyermann Carahell 20 - 30 EBC 0,4kg
Weyermann Carared 40-60 EBC 0,4kg

Humalad

Hüll Melon 100g (graanul)

Pärm

Lallemand LalBrew® Köln kuivpärm 11g 15-21°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 20g Hüll Melon humalaid
    2. 10min Lisa 80g Hüll Melon humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit