Retsept

Sour IPA

Värskendavalt hapukas ja puuviljane IPA.

  • Algtihedus 1.054
  • Lõpp-tihedus 1.010
  • IBU 44
  • Alc. vol 5,7%
  • EBC 10
Stiil: Sour IPA Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.049 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 6kg
Simpsons Premium English Caramalt 0,3kg

Humalad

El Dorado 200g (graanul)

Pärm

Lallemand WildBrew Philly Sour 20-25°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 20g El Dorado humalaid
    2. 0min Lisa 80g El Dorado humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 1 nädal
    3. Teisel nädalal lisa 100g El Dorado humalaid
    4. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit