Retsept

Sloveenia IPA

IPA, mis on tehtud kasutades ainult Sloveenia humalaid.

  • Algtihedus 1.061
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 45
  • Alc. vol 6,4%
  • EBC 21
Stiil: IPA Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.055 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pale Ale 7-10 EBC 6.7kg
Simpsons Heritage Crystal EBC 160-190 0.3kg

Humalad

Styrian Wolf 200g (graanul)

Pärm

Lallemand BRY-97 American West Coast kuivpärm 15-22°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 20g Wolf humalaid
    2. 0min Lisa 30g Wolf humalaid
    3. 0min Lisa 50g Wolf humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 1 nädal
    3. Teisel nädalal lisa 100g Wolf humalaid
    4. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit