Retsept

Schwarzbier

Must laager tüüpi õlu.

  • Algtihedus 1.051
  • Lõpp-tihedus 1.014
  • IBU 29
  • Alc. vol 4,8%
  • EBC 39
Stiil: Schwarzbier Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.046 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 5kg
IREKS Munich 18-22 EBC 0.6kg
Weyermann Carafa Special II, 1100 - 1200 EBC 0.3kg

Humalad

Hallertau Tradition humalagraanulid 48g (graanul)

Pärm

Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager kuivpärm 11g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 68°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 28g Hallertau Tradition humalaid
    2. 20min Lisa 10g Hallertau Tradition humalaid
    3. 1min Lisa 10g Hallertau Tradition humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit