Retsept

Saison

Kerge, õrnalt vürtsikas hele õlu.

  • Algtihedus 1.051
  • Lõpp-tihedus 1.002
  • IBU 20
  • Alc. vol 6,5%
  • EBC 7
Stiil: Saison Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.046 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 5kg
IREKS Vienna 8-10 EBC 0,6kg
IREKS Wheat Light, 3-5 EBC 0,3kg

Humalad

Perle 30g (graanul)

Pärm

Mangrove Jack's French Saison M29 kuivpärm 20+°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 20g Perle humalaid
    2. 10min Lisa 10g Perle humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit