Retsept

Rukki Stout

See stout on tehtud helde koguse rukkilinnaste ja helvestega. Tulemuseks on tume leivane ja õrnalt vürtsikas õlu.

  • Algtihedus 1.054
  • Lõpp-tihedus 1.013
  • IBU 30
  • Alc. vol 5.4%
  • EBC 56
Stiil: Stout Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.049 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Best Pale Ale Malt EBC 4-6 5kg
Simpsons Red Rye Crystal EBC 237-310 1kg
Loona talu veski täisterarukkihelbed 0.5kg
Simpsons Black Malt 1430-1900 EBC 0.1kg

Humalad

Waimea humalagraanulid 100g 50g (graanul)

Pärm

Lallemand Nottingham kuivpärm 11g 15-21°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 10g Waimea humalaid
    2. 15min Lisa 15g Waimea humalaid
    3. 5min Lisa 25g Waimea humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit