Retsept

Rauchbier

Maitsekas saksapärane suitsuõlu.

  • Algtihedus 1.056
  • Lõpp-tihedus 1.013
  • IBU 24
  • Alc. vol 5.6%
  • EBC 30
Stiil: Rauchbier Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.050 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Ireks Pilsner 4kg
IREKS Smoked 2-5 EBC 1.6kg
Château Cara Blond 20 EBC 0.3kg
Simpsons Crystal Extra Dark, 450-500 EBC 0.6kg

Humalad

Perle 45g (graanul)

Pärm

Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager kuivpärm 11g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 30g Perle humalaid
    2. 10min Lisa 15g Perle humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit