Retsept

Punane humalane laager

Tasakaalukas Aurora humalatega tehtud värskendav laager.

  • Algtihedus 1.054
  • Lõpp-tihedus 1.014
  • IBU 29
  • Alc. vol 5,3%
  • EBC 30
Stiil: Red Lager Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.049 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 5kg
Château Cara Ruby 50 EBC 0.6kg
Simpsons Munich Floor Malted EBC 18-22 0.6kg
Weyermann Carafa Special III, 1300 - 1500 EBC 0.14kg

Humalad

Mandarina 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Diamond Lager kuivpärm 11g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 7g Mandarina humalaid
    2. 10min Lisa 17g Mandarina humalaid
    3. 0min Lisa 35g Mandarina humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Kolmandal nädalal Lisa 40g Mandarina humalaid
    4. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit