Retsept

ProvOkatiivne Tume Laager

Mahe, tummine ja tammene tume laager.

  • Algtihedus 1.049
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 25
  • Alc. vol 5%
  • EBC 36
Stiil: Tume Laager Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.045 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Finest Lager Malt 2,5-4,5 EBC 5kg
Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160 0.6kg
Weyermann Carafa Special III, 1300 - 1500 EBC 0.16kg

Humalad

Styrian Wolf 15g (graanul)
ProvOak European 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Diamond Lager kuivpärm 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 15g Styrian Wolf 15% humalaid
    2. 0min Lisa 50g ProvOak EU 3,6% humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 1 nädal
    3. Lisada 50g ProvOak EU 3,6% humalaid
    4. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit