Retsept

Pimedate Ööde Laager

Mahe, puuviljane ja šokolaadine tume laager.

  • Algtihedus 1.056
  • Lõpp-tihedus 1.011
  • IBU 23
  • Alc. vol 5.9%
  • EBC 55
Stiil: Tume Laager Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.050 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 75% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 5kg
IREKS Munich 18-22 EBC 0.5kg
Simpsons Crystal Medium EBC 140-160 0.3kg
Simpsons Chocolate Malt 900-1100 EBC 0.3kg

Humalad

Mandarina Bavaria 100g (graanul)
Yellow Sub 100g (graanul)

Pärm

Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager kuivpärm 11g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 68°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 10g Mandarina Bavaria ja 10g Yellow Sub humalaid
    2. 5min Lisa 30g Yellow Sub ja 10g Mandarina Bavaria humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Tõsta toatemperatuurile, lisa 80g Mandarina Bavaria ja 60g Yellow Sub humalaid
    4. Hoia toatemperatuuril 5 päeva
    5. Peale 5 päeva villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit