Retsept

Pilsner

Pilsner on maailma üks populaarsemaid õllestiile.

Meie pilsner on tehtud Perle humalaga.

Tulemuseks on hele ja värskendav õlu.

  • Algtihedus 1.048
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 33
  • Alc. vol 4,8%
  • EBC 6
Stiil: Pilsner Humalate keetmisaeg: 90min
Keedueelne tihedus: 1.042 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 5.3kg
Simpsons Dextrine EBC 1.3-1.6 0.3kg

Humalad

Perle 100g (graanul)

Pärm

Fermentis Saflager W-34/70 kuivpärm, 11g 2tk. 12-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 90min

    1. 90min Lisa 20g Perle humalaid
    2. 15min Lisa 40g Perle humalaid
    3. 5min Lisa 40g Perle humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse
    4.

Märkused

Osta retsepti tooraine siit