Retsept

Oatmeal Stout

Oatmeal Stout on kerge ja mahe tume õlu. Kaer muudab õlle siidiseks ja lisab talle natuke magusust, mis tasakaalustab röstlinnaseid.

  • Algtihedus 1.055
  • Lõpp-tihedus 1.014
  • IBU 29.6
  • Alc. vol 5.4%
  • EBC 55.1
Stiil: Oatmeal Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.048 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Best Pale Ale Malt EBC 4-6 5.14kg
Simpsons Golden Naked Oats®™ 0.66kg
Simpsons Crystal T50™ 0.34kg
Simpsons Chocolate Malt 900-1100 EBC 0.26kg
Simpsons Roasted Barley 1300-1900 EBC 0.12kg

Humalad

Cascade 66g (graanul)

Pärm

Fermentis Safale US-05 15-20°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 44g Cascade humalaid
    2. 15min Lisa 22g Cascade humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada kaks nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit