Retsept

NZ Kölsch

Kerge saksa eil, milles on kasutatud põnevat ja puuviljast Uus-Meremaa Motueka humalat.

  • Algtihedus 1,050
  • Lõpp-tihedus 1,011
  • IBU 26
  • Alc. vol 5,1%
  • EBC 6
Stiil: Kölsch Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1,045 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 4,2kg
IREKS Wheat Light, 3-5 EBC 1,5kg

Humalad

Motueka 4,5% 100g (graanul)

Pärm

Lallemand LalBrew® Köln 12-20°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 40g Motueka humalaid
    2. 15min Lisa 30g Motueka humalaid
    3. 5min Lisa 30g Motueka humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit