Retsept

NZ Kölsch

Kerge saksa eil, milles on kasutatud põnevat ja puuviljast Uus-Meremaa Motueka humalat.

  • Algtihedus 1,050
  • Lõpp-tihedus 1,011
  • IBU 26
  • Alc. vol 5,1%
  • EBC 6
Stiil: Kölsch Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1,045 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 4,2kg
Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC 1,5kg

Humalad

Motueka 4,5% 100g (graanul)

Pärm

Lallemand LalBrew® Köln 12-20°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 40g Motueka humalaid
    2. 15min Lisa 30g Motueka humalaid
    3. 5min Lisa 30g Motueka humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

NZ Kölsch retseptikomplekt

10 %

19.95  18.00 

Pilsen 2rs

4.2 x Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC

Kasutatakse kuni 100 % linnastest. Sobivad stiilid: kõik eilid ja laagrid.

instock

Castle nisu

1.5 x Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC

Kasutada kuni 35% linnastest. Sobivad stiilid: nisuõlled, heledad õlled, madala alkoholisisaldusega ülled, alkoholivabad õlled.

instock

hop pellets

1 x Motueka 4,5%, 2018 humalagraanulid, 100g

Saazi perekonnast pärinev Motueka humal sobib nii aroomi, kui mõruduse lisamiseks. Unikaalse maitsega Motueka puhul on esikohal sidruni ja laimi noodid, taustal troopiliste puuviljade aromaatsus. Alfahapete sisaldus: 5 – 8% Beetahapped: 5 – 5,5% Õlid: 0,8 ml/100g

Hetkel otsas

6 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

LalBrew® Köln

1 x Lallemand LalBrew® Köln kuivpärm 11g

instock

Kategooria: