Retsept

New England Pale Ale

Mahe New England stiilis puuviljane eil.

  • Algtihedus 1.052
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 33
  • Alc. vol 5,3%
  • EBC 10
Stiil: American Pale Ale Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1,046 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pale Ale 7-10 EBC 3,5kg
Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC 1kg
Kaerahelbed jämedad 1kg
Simpsons Dextrine EBC 1,3-1,6 0,5kg

Humalad

Mosaic 2018 13,2% humalagraanulid 100g (graanul)
Ekuanot™ 2017 14,5% humalagraanulid 100g (graanul)

Pärm

Lallemand LalBrew® New England kuivpärm 15-22°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 5g Mosaic humalaid
    2. 5min Lisa 20g Ekuanot humalaid
    3. 0min Keedu lõpus lisa 80g Ekuanot humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kolmandal päeval lisa 45g Mosaic humalaid
    3. Kaheksandal päeval lisa 50g Mosaic humalaid
    4. Neljateistkümnendal päeval villi õlu pudelitesse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit