Retsept

Mexican Cerveza

Kerge suvine laager tüüpi õlu, kus on kasutatud maisi.

  • Algtihedus 1.055
  • Lõpp-tihedus 1.013
  • IBU 21
  • Alc. vol 5,5%
  • EBC 7
Stiil: Mexican Cerveza Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.050 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 3-4 EBC 5.5kg
Maisihelbed 0.6kg
Weyermann Carapils 3-5 EBC 0.3kg

Humalad

Tettnanger 3% 100g (graanul)

Pärm

Fermentis Saflager W-34/70 kuivpärm 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 60g Tettnanger humalaid
    2. 10min Lisa 40g Tettnanger humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Mexican Cerveza retseptikomplekt

14 %

25.47  22.00 

ireks malt

5.5 x IREKS Pilsner 3-4 EBC

Sobivad stiilid: kõik õlled, eriti Pilsner Kasutamine: ≤ 100% Lovibond: 1,6 – 2,0

instock

Maisihelbed

0.6 x Maisihelbed 1 kg

Annavad õllele heledama värvuse kui Pilsner linnas. Õlu käib kuivemaks ning humalakarakterit on võimalik paremini esile tuua. Kasutada kuni 40% linnasebaasist lahjade õllede pruulimisel.

instock

0.3 x Weyermann Carapils 3-5 EBC

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Kasutatakse Pilsner, "Lagerbier", kergete õllede ja väikese alkoholisisaldusega õllede puhul, aga ka Bock Beer puhul. Suurendab vahtu, täiustab maitset ja suurendab nn. täidlust. Värvus: 3-5 EBC / 1,7-2,4 Lovibond Kasutamiskogus: tavaliselt 5-10%, aga ka kuni 40% linnaste hulgast. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

instock

6 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

2 x Fermentis Saflager W-34/70 kuivpärm

Fermentis W-34/70 laagriõlle kuivpärm. Maailma populaarsemaid laagripärme, mis pärineb Weihenstephani instituudist Saksamaalt. Toodab väga puhta, madala diatsetüüliga ja tugevalt linnasemaitselise õlle. Hea tasakaaluga lilleliste ja puuviljaste aroomidega. Kergesti joodavate õllede pruulimiseks. Settib hästi. Sobib Saksa laagrite ja pilsnerite pruulimiseks. Käärimisaste: 83% Käärimise temperatuur: 9-22°C, ideaalis 12-15°C Doseerimine: 80 - 120 g/hl kohta Netokaal: 11,5 g Lisainfo: http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2012/02/SFG_W34pdf.pdf

instock

mandarina bavaria

1 x Tettnang 4% humalagraanulid 100g

Tettnanger (ka Tettnang) on traditsiooniline Saazi perekonda kuuluv humal, mida kasvatatakse Saksamaal Bodeni järve lähedal. Iseloomulikud on vürtsikad, piprased ja musta tee noodid. Alfahapped: 3 - 6% Beetahapped: 3 - 5% Õlid: 0,5 - 0,9 ml/100g

instock

Kategooria: