Retsept

Mexican Cerveza

Kerge suvine laager tüüpi õlu, kus on kasutatud maisi.

  • Algtihedus 1.055
  • Lõpp-tihedus 1.013
  • IBU 21
  • Alc. vol 5,5%
  • EBC 7
Stiil: Mexican Cerveza Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.050 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 5.5kg
Maisihelbed 0.6kg
IREKS Spitz, 2–5 EBC 0.3kg

Humalad

Saphir 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Essential Lager pärm 25g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 60g Saphir humalat
    2. 10min Lisa 40g Saphir humalat
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit