Retsept

Märzen

Märzen (saksa keeles märzen või märzenbier ‘märtsi õlu’) on saksa laager tüüpi õlu. Tegemist on traditsioonilise Oktoberfesti õllega.

Märtzeni õlut pruulitakse märtsis, millest tuleneb ka õlle nimi.

  • Algtihedus 1.054
  • Lõpp-tihedus 1.013
  • IBU 24
  • Alc. vol 5.4%
  • EBC 17
Stiil: Märzen/Oktoberfest Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.048 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 5kg
Château Munich 25 EBC 1kg
Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160 0.3kg

Humalad

Perle 68gg (graanul)

Pärm

Lallemand Diamond Lager 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 28g Perle humalaid
    2. 15min Lisa 24g Perle humalaid
    3. 0min Lisa 16g Perle humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit