Retsept

Märzen

Märzen (saksa keeles märzen või märzenbier ‘märtsi õlu’) on saksa laager tüüpi õlu. Tegemist on traditsioonilise Oktoberfesti õllega.

Märtzeni õlut pruulitakse märtsis, millest tuleneb ka õlle nimi.

  • Algtihedus 1.054
  • Lõpp-tihedus 1.013
  • IBU 24
  • Alc. vol 5.4%
  • EBC 17
Stiil: Märzen/Oktoberfest Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.048 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 5kg
Château Munich 25 EBC 1kg
Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160 0.3kg

Humalad

Hallertau Tradition 5,9% 68gg (graanul)

Pärm

Lallemand Diamond Lager 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 28g Hallertau Tradition humalaid
    2. 15min Lisa 24g Hallertau Tradition humalaid
    3. 0min Lisa 16g Hallertau Tradition humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Märzen retseptikomplekt

12 %

23.90  21.00 

Pilsen 2rs

5 x Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC

Kasutatakse kuni 100 % linnastest. Sobivad stiilid: kõik eilid ja laagrid.

instock

Castle Malt

1 x Château Munich 25 EBC

Sobivad stiilid: Pale ale, amber, brown, kanged ja tumedad õlled, bock. Kuni 60% linnastest.

Hetkel otsas

0.3 x Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160

Tugevdab linnasearoomi, suurendab täidlust ning  lisab küllastatud ja sügavat värvi. Kasutatakse selliste õllestiilide puhul nagu bock, porter, stout, red ale, brown ale, amber jt.

instock

6 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

hop pellets

1 x Hallertau Tradition 6,4% humalagraanulid, 100g

Saksamaal Hülli instituudis aretatud puhta lillelise ja  vürtsika maitse ning  kergelt puuviljaste nootidega humalasort. Traditionit iseloomustab suurepärane kooslus aroomist ja mõrudusest. Sobib ideaalselt Saksa tüüpi õlledesse: nt Munich lager, Oktoberfest, Bock, Weissbier, Kolsch, Altbier ja muidugi Pilsner. Alfahapped: 4 - 7% Beetahapped: 3 - 6% Õlid: 0,5 - 1 ml/100g  

Hetkel otsas

2 x Fermentis Saflager W-34/70 kuivpärm

Fermentis W-34/70 laagriõlle kuivpärm. Maailma populaarsemaid laagripärme, mis pärineb Weihenstephani instituudist Saksamaalt. Toodab väga puhta, madala diatsetüüliga ja tugevalt linnasemaitselise õlle. Hea tasakaaluga lilleliste ja puuviljaste aroomidega. Kergesti joodavate õllede pruulimiseks. Settib hästi. Sobib Saksa laagrite ja pilsnerite pruulimiseks. Käärimisaste: 83% Käärimise temperatuur: 9-22°C, ideaalis 12-15°C Doseerimine: 80 - 120 g/hl kohta Netokaal: 11,5 g Lisainfo: http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2012/02/SFG_W34pdf.pdf

instock

Kategooria: