Retsept

Märzen

Märzen (saksa keeles märzen või märzenbier ‘märtsi õlu’) on saksa laager tüüpi õlu. Tegemist on traditsioonilise Oktoberfesti õllega.

Märtzeni õlut pruulitakse märtsis, millest tuleneb ka õlle nimi.

  • Algtihedus 1.054
  • Lõpp-tihedus 1.013
  • IBU 24
  • Alc. vol 5.4%
  • EBC 17
Stiil: Märzen/Oktoberfest Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.048 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 5kg
IREKS Munich 18-22 EBC 1kg
Simpsons Crystal Medium EBC 140-160 0.3kg

Humalad

Hallertau Mittelfrüh 68gg (graanul)

Pärm

Lallemand Essential Lager pärm 25g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 28g Hallertau Mittelfrüh humalaid
    2. 15min Lisa 24g Hallertau Mittelfrüh humalaid
    3. 0min Lisa 16g Hallertau Mittelfrüh humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit