Retsept

Kuiv Stout

Klassikaline kuiv ja röstine stout.

  • Algtihedus 1.048
  • Lõpp-tihedus 1.009
  • IBU 40
  • Alc. vol 4,8%
  • EBC 63
Stiil: Dry Stout Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.041 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Finest Pale Ale Maris Otter 3.8kg
Odrahelbed 1.2kg
Simpsons Roasted Barley 0.5kg

Humalad

East Kent Goldings 70g (graanul)

Pärm

Lallemand Nottingham 15-22°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 70g East Kent Goldings humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit