Retsept

Kölsch

Kölsch on saksapärane eil tüüpi õlu. Maitselt on kölsch  kerge, linnaseline, pigem vähe humalane, meenutab laagrit.

  • Algtihedus 1.046
  • Lõpp-tihedus 1.009
  • IBU 25
  • Alc. vol 4.8%
  • EBC 6
Stiil: Kölsch Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.040 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 3-4 EBC 5kg
IREKS Vienna 8-10 EBC 0.25kg

Humalad

Mittelfruh humalagraanulid 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Köln 15-20°C (vedel)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 63g Mittelfruh humalaid
    2. 15min Lisa 37g Mittelfruh humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit