Retsept

Kölsch

Kölsch on saksapärane eil tüüpi õlu. Maitselt kölsch on kerge, linnaseline, pigem vähe humalane, meenutab laagrit.

  • Algtihedus 1.046
  • Lõpp-tihedus 1.009
  • IBU 25
  • Alc. vol 4.8%
  • EBC 6
Stiil: Kölsch Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.040 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 3-4 EBC 5kg
IREKS Vienna 8-10 EBC 0.25kg

Humalad

Tettnanger humalagraanulid 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Nottingham 15-20°C (vedel)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 63g Tettnanger humalaid
    2. 15min Lisa 37g Tettnanger humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Kölsch retseptikomplekt

12 %

14.70  13.00 

ireks malt

5 x IREKS Pilsner 3-4 EBC

Sobivad stiilid: kõik õlled, eriti Pilsner Kasutamine: ≤ 100% Lovibond: 1,6 – 2,0

instock

ireks malt

0.25 x IREKS Vienna 8-10 EBC

Baaslinnas, mis toob esile kuldse värvi ja täidlase maitse. Sobivad stiilid: Ale, Märzen, Porter jt. Lovibond: 3,5 – 4,2 Kasutamine: ≤ 100% linnaste koguhulgast  

instock

5 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

1 x Lallemand Nottingham kuivpärm 11g

Puhta ja neutraalse maitseprofiiliga Inglise eilipärm. Sobib suurepäraselt paljude erinevate õllesortide jaoks (APA, IPA, Amber, Stout, Porter, Barleywine jt). Madalamal temperatuuril (10°C) võimaldab ka laagristiilis õllede kääritamist. Kiire käärimine, hea settimine Kääritustemperatuur: 10-22°C Alkoholitaluvus: 14% ABV Doseerimine: 50 - 100 g/hl  

instock

mandarina bavaria

1 x Tettnang 4% humalagraanulid 100g

Tettnanger (ka Tettnang) on traditsiooniline Saazi perekonda kuuluv humal, mida kasvatatakse Saksamaal Bodeni järve lähedal. Iseloomulikud on vürtsikad, piprased ja musta tee noodid. Alfahapped: 3 - 6% Beetahapped: 3 - 5% Õlid: 0,5 - 0,9 ml/100g

instock

Kategooria: Silt: