Retsept

Jõuluõlu

Rikkaliku kreemja vahu, kergelt puuviljase ja vürtsika maitsega jõuluõlle retsept.

  • Algtihedus 1.075
  • Lõpp-tihedus 1.014
  • IBU 25
  • Alc. vol 8%
  • EBC 56
Stiil: Jõuluõlu Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.067 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 4kg
Château Munich 25 EBC 2kg
Château Cafe Light 250 EBC 1kg
Château Crystal 150 EBC 1kg

Humalad

EKG humalagraanulid 30g (graanul)

Pärm

Abbaye kuivpärm, 11g 18-25°C (kuiv)

Muud koostisosad

Mõru apelsini koored 0.025kg
Belgia kommisuhkur tume 0.5kg

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 30g EKG humalaid
    2. 5min Lisa 25g apelsinikoori ja 500g kommisuhkrut
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit