Retsept

Itaalia Pilsner

Värskendav ja kergelt humalane pilsner.

  • Algtihedus 1.049
  • Lõpp-tihedus 1.012
  • IBU 32
  • Alc. vol 4,9%
  • EBC 11
Stiil: Itaalia pilsner Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.044 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Weyermann Eraclea Pilsner EBC 2,5-4,5 2,6kg
IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 2.6kg
Simpsons Dextrine EBC 1,3-1,6 0.3kg
Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160 0.2kg

Humalad

Styrian Aurora 100g (graanul)

Pärm

Lallemand Essential Lager pärm 25g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Linnaste meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 15g Aurora humalaid
    2. 10min Lisa 30g Aurora humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada kaks nädalat
    3. Kolmandal nädalal lisa 55g Aurora humalaid
    4. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit