Retsept

Imperial Stout

Imperial Stout on täidlase kehaga tume õlu. Maitses domineerivad linnase, rösti, tumedate puuviljade ja šokolaadi elemendid.

  • Algtihedus 1.075
  • Lõpp-tihedus 1.015
  • IBU 50
  • Alc. vol 7.9%
  • EBC 69.6
Stiil: Imperial Stout Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.069 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Best Pale Ale Malt EBC 4-6 7.32kg
Simpsons Munich Floor Malted EBC 18-22 0.44kg
Simpsons Crystal T50™ 0.22kg
Simpsons DRC™ EBC 280-320 0.22kg
Simpsons Chocolate Malt 900-1100 EBC 0.26kg
Simpsons Roasted Barley 1300-1900 EBC 0.26kg

Humalad

Magnum 83g (graanul)

Pärm

Fermentis Safale US-05 15-22°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 66°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 50g Magnum humalaid
    2. 15min Lisa 25g Magnum humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada kaks nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit