Retsept

Eesti 100 Odravein

Eesti 100. sünnipäevaks koostatud retsept.

  • Algtihedus 1.091
  • Lõpp-tihedus 1.016
  • IBU 100
  • Alc. vol 10%
  • EBC 12,3
Stiil: Odravein Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.082 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Orasmäe Kahvatu 10,5kg

Humalad

Herkules 15% 100g (graanul)

Pärm

Fermentis Safale US-05 18-22°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 90g Herkules humalaid
    2. 10min Lisa 10g Herkules humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit