Retsept

Eesti 100 Odravein

Eesti 100. sünnipäevaks koostatud retsept.

  • Algtihedus 1.091
  • Lõpp-tihedus 1.016
  • IBU 100
  • Alc. vol 10%
  • EBC 12,3
Stiil: Odravein Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.082 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Orasmäe Kahvatu 10,5kg

Humalad

Herkules 15% 100g (graanul)

Pärm

Fermentis Safale US-05 18-22°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 90g Herkules humalaid
    2. 10min Lisa 10g Herkules humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Eesti 100 Odraveini retseptikomplekt

6 %

32.05  29.99 

10.5 x Orasmäe Kahvatu

Niiskus: 4-6% Värv: 4-7 °EBC Proteiin: 9-10% Ekstraktiivsus: 83-84 % Diastaasivõime: 420-430 WK Need pale ale odralinnased on valmistatud Eesti põldudel kasvanud õlleodrast “Propino”. Pale ale linnaseid valmistatakse sarnaselt pilsner linnastega, välja arvatud kõrgem temperatuur kuivatamise lõpul, tagamaks veidi tumedam virde värvus ja tugevam lõhn ja maitse. Samas on endiselt säilinud vajalikud ensüümid tärklise lõhustamiseks...

Hetkel otsas

10 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

hop pellets

1 x Herkules humalagraanulid 15%, 100g

Herkules on kõrge alfahapete sisaldusega Saksamaa humal. Sobib hästi nii laagritele kui ka eilidele mõruduse andmiseks. Iseloomult jõuliselt humalane, tsitruse ja meloni nootidega. Alfahapete sisaldus: 12 - 17% Beetahapped: 4 - 5,5% Õlid: 1,6 - 2,4 ml/100g

Hetkel otsas

2 x Lallemand Nottingham kuivpärm 11g

Puhta ja neutraalse maitseprofiiliga Inglise eilipärm. Sobib suurepäraselt paljude erinevate õllesortide jaoks (APA, IPA, Amber, Stout, Porter, Barleywine jt). Madalamal temperatuuril (10°C) võimaldab ka laagristiilis õllede kääritamist. Kiire käärimine, hea settimine Kääritustemperatuur: 10-22°C Alkoholitaluvus: 14% ABV Doseerimine: 50 - 100 g/hl  

instock

Kategooria: Silt: