Retsept

Šokolaadi Porter

Nagu nimi ütleb, siis tegu on tummisema ja šokolaadisema porteri esindajaga, millele odrahelbed lisavad täidlust.

  • Algtihedus 1.055
  • Lõpp-tihedus 1.014
  • IBU 24
  • Alc. vol 5.3%
  • EBC 54
Stiil: Porter Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.049 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pale Ale 5-7 EBC 5kg
Odrahelbed 0.7kg
Simpsons Heritage Crystal EBC 160-190 0.7kg
Simpsons Chocolate Malt 900-1100 EBC 0.2kg
Simpsons Black Malt 1430-1900 EBC 0.04kg

Humalad

Northern Brewer humalagraanulid 65g (graanul)

Pärm

Fermentis Safale US-05 kuivpärm 15-22°C (kuiv)

Muud koostisosad

Tükeldatud kakaooad 100g 0.1kg

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 68°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 45g Northern Brewer humalaid
    2. 10min Lisa 20g Northern Brewer humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 1 nädal
    3. Teisel nädalal lisa 100g kakaoubasid
    4. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit