Retsept

Bock

Bock on kange linnaseline laager tüüpi õlu.

  • Algtihedus 1.068
  • Lõpp-tihedus 1.015
  • IBU 22
  • Alc. vol 7,1%
  • EBC 32
Stiil: Bock Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.061 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC 3.4kg
Weyermann Munich type 2 EBC 20-25 3.4kg
Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160 1kg

Humalad

Tettnang 4% 83g (graanul)

Pärm

Lallemand Diamond Lager 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 79min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 19min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 55g Tettnanger humalaid
    2. 10min Lisa 28g Tettnanger humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Bocki retseptikomplekt

14 %

27.77  24.00 

Pilsen 2rs

3.4 x Château Pilsen 2RS 3-3,5 EBC

Kasutatakse kuni 100 % linnastest. Sobivad stiilid: kõik eilid ja laagrid.

instock

1 x Weyermann Caramunich 3, EBC 140 - 160

Tugevdab linnasearoomi, suurendab täidlust ning  lisab küllastatud ja sügavat värvi. Kasutatakse selliste õllestiilide puhul nagu bock, porter, stout, red ale, brown ale, amber jt.

instock

ireks malt

3.4 x IREKS Munich 18-22 EBC

Sobivad stiilid: tumedad ja kanged õlled Kasutamine: ≤ 100 % kogu linnastehulgast Lovibond: 7 - 9  

instock

8 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

Lallemand Diamond Lager

3 x Lallemand Diamond Lager kuivpärm 11g

Põhjakäärituspärm Saccharomyces pastorianus. Mõeldud kasutamiseks Saksa laagristiilis õllede puhul (nt Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner, Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock, California Common). Kääritustemperatuur: 10 - 15°C Alkoholitaluvus: 13% ABV Doseerimine: 100 - 200g/hl

instock

mandarina bavaria

1 x Tettnang 4% humalagraanulid 100g

Tettnanger (ka Tettnang) on traditsiooniline Saazi perekonda kuuluv humal, mida kasvatatakse Saksamaal Bodeni järve lähedal. Iseloomulikud on vürtsikad, piprased ja musta tee noodid. Alfahapped: 3 - 6% Beetahapped: 3 - 5% Õlid: 0,5 - 0,9 ml/100g

instock

Kategooria: