Retsept

Bock

Bock on kange linnaseline laager tüüpi õlu.

  • Algtihedus 1.068
  • Lõpp-tihedus 1.015
  • IBU 22
  • Alc. vol 7,1%
  • EBC 32
Stiil: Bock Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.061 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

IREKS Pilsner 2,5-5 EBC 3.4kg
IREKS Munich 18-22 EBC 3.4kg
Simpsons Crystal Light 95-113 EBC 1kg

Humalad

Hallertau Tradition 70g (graanul)

Pärm

Lallemand Essential Lager pärm 25g 10-15°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 79min

    1. 60min 65°C Linnaste meskimine
    2. 19min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisa 40g Hallertau Tradition humalaid
    2. 10min Lisa 30g Hallertau Tradition humalaid
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 3 nädalat
    3. Peale kolmandat nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit