Retsept

Berliner Weisse/Sour Ale

Berliner Weisse on kerge hapukas ja värskendav õlu.

See on ka ideaalne retsept, millele puuvilju juurde lisada.

  • Algtihedus 1.039
  • Lõpp-tihedus 1,009
  • IBU 8
  • Alc. vol 3.9%
  • EBC 8
Stiil: Berliner Weisse Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.035 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pale Ale 7-10 EBC 3kg
Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC 1kg
Loona talu nisuhelbed 0.5kg

Humalad

Huell Melon humalagraanulid 15g (graanul)

Pärm

Lallemand WildBrew Sour Pitch 10g 30-40°C (kuiv)
Lallemand Nottingham kuivpärm 11g 15-21°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 0min Tõsta virde temperatuur korraks 100 kraadi peale
    2. 0min Jahutada virre 40 kraadi peale ja lisada Sour Pitch
    3. 0min Hoia temperatuuri 30-40 kraadi vahel ja maitse virret iga 12 tunni tagant
    4. 0min Tavaliselt saavutatakse sobiv hapusus 48-72 tunni jooksul
    5. 0min Kui virre on piisavalt hapu, siis võib keeduga edasi minna (Ph 3.8-3.4)
    6. 60min Lisada 15g East Kent Goldings humalaid ja keeta virret 60 minutit
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Berliner Weisse/Sour Ale retseptikomplekt

18 %

31.60  26.00 

3 x Simpsons Best Pale Ale Malt EBC 4-6

Kvaliteetne inglise baaslinnas, mis on kasutusel paljudes maailma tipp-pruulikodades. Selle linnase mitmekesisus tasakaalustab hästi humalase õlle ning annab tugeva linnaselise noodi igale Belgia või Inglise Bitteri tüüpi õllele. Suurepärane suhkrupotensiaal. Sobivad stiilid: IPAd, eilid, SMASH, Porterid, Stoutid ja kõiksugu erinevad õlled. Kasutus: kuni 100% EBC: 4-6 Soodustus koguselt: kg hind alates 5 kg 1.30 25 kg 1.00

instock

Castle nisu

1 x Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC

Belgia nisulinnas. Kasutada kuni 35% linnastest. Sobivad stiilid: nisuõlled, heledad õlled, madala alkoholisisaldusega ülled, alkoholivabad õlled. Hind alates 5kg - 1,25€/kg ja 25kg - 0,90€/kg

instock

0.5 x Loona talu nisuhelbed, 1kg

Hetkel otsas

4 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

1 x Lallemand Nottingham kuivpärm 11g

Puhta ja neutraalse maitseprofiiliga Inglise eilipärm. Sobib suurepäraselt paljude erinevate õllesortide jaoks (APA, IPA, Amber, Stout, Porter, Barleywine jt). Madalamal temperatuuril (10°C) võimaldab ka laagristiilis õllede kääritamist. Kiire käärimine, hea settimine Kääritustemperatuur: 10-22°C Alkoholitaluvus: 14% ABV Doseerimine: 50 - 100 g/hl  

instock

WildBrew™ Sour Pitch

1 x Lallemand WildBrew™ Sour Pitch 10g

Kasutusvalmis, tõhus ja puhas piimhappebakter spetsiaalselt hapude õllede tootmiseks. WildBrew™ Sour Pitch toodab puhta, tasakaalustatud tsitruse maitse, mis on tüüpiline nii klassikalistele kui moodsatele hapu õlle stiilidele. Sobivad stiilid: Berliner Weisse, Goze, Lambic, hapu IPA. Kasutamine: virde hapendamiseks lisada vahemikus 35-38 kraadi C, võimalusel lisada süsihappegaas virdesse, et vältida hapnikuga saastumist. 10g 100 liitri kohta, 24h...

instock

hop pellets

1 x Hüll Melon 6,6% 2018 humalagraanulid, 100 g

Saksamaal Hüll'i humalauuringute keskuses välja aretatud aroomihumal. Cascade'i sugulane. Unikaalne puuvilja aroom, milles on meloni noote. Sobib väga hästi õlledesse kus ei soovita üliintensiivset humala aroomi ja maitset. Seguneb hästi Hefeweizeni ja Belgia heledate õllede pärmikarakteriga. Samuti sobilik brettiga kääritatud õlledes. Alfahapped: 6,9 - 7,5% Beetahapped: 7,3 - 7,9% Õlid: 0,7 - 0,9 ml/100g

instock

Kategooria: