Retsept

Berliner Weisse/Sour Ale

Berliner Weisse on kerge hapukas ja värskendav õlu.

See on ka ideaalne retsept, millele puuvilju juurde lisada.

  • Algtihedus 1.039
  • Lõpp-tihedus 1,009
  • IBU 8
  • Alc. vol 3.9%
  • EBC 8
Stiil: Berliner Weisse Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.035 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pale Ale 7-10 EBC 3kg
Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC 1kg
Loona talu nisuhelbed 0.5kg

Humalad

Summer humalagraanulid 15g (graanul)

Pärm

Lallemand WildBrew Sour Pitch 10g 30-40°C (kuiv)
Lallemand Nottingham kuivpärm 11g 15-21°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 0min Tõsta virde temperatuur korraks 100 kraadi peale
    2. 0min Jahutada virre 40 kraadi peale ja lisada Sour Pitch
    3. 0min Hoia temperatuuri 30-40 kraadi vahel ja maitse virret iga 12 tunni tagant
    4. 0min Tavaliselt saavutatakse sobiv hapusus 48-72 tunni jooksul
    5. 0min Kui virre on piisavalt hapu, siis võib keeduga edasi minna (Ph 3.8-3.4)
    6. 60min Lisada 15g Summer humalaid ja keeta virret 60 minutit
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Berliner Weisse/Sour Ale retseptikomplekt

16 %

23.85  20.00 

Castle Malt

3 x Château Pale Ale 7-10 EBC

Kasutus kuni 80% linnastest. Sobivad stiilid: heledad õlled, bitter.

instock

Castle nisu

1 x Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC

Kasutada kuni 35% linnastest. Sobivad stiilid: nisuõlled, heledad õlled, madala alkoholisisaldusega ülled, alkoholivabad õlled.

instock

0.5 x Loona talu nisuhelbed, 1kg

instock

hop pellets

1 x Summer humalagraanulid 100g

Summer on unikaalne seemneteta aroomihumal, aretatud ja kasvatatud Austraalias. Iseloomulikeks tunnusteks on õrnad aprikoosi ja meloni puuviljased noodid. Alfa: 5,6 - 6,4% Beeta: 4,8 - 6,1% Õlid: 1,4-2,0 ml/100g

instock

4 x Jahvatamine

Linnaste jahvatamine.

instock

1 x Lallemand Nottingham kuivpärm 11g

Puhta ja neutraalse maitseprofiiliga Inglise eilipärm. Sobib suurepäraselt paljude erinevate õllesortide jaoks (APA, IPA, Amber, Stout, Porter, Barleywine jt). Madalamal temperatuuril (10°C) võimaldab ka laagristiilis õllede kääritamist. Kiire käärimine, hea settimine Kääritustemperatuur: 10-22°C Alkoholitaluvus: 14% ABV Doseerimine: 50 - 100 g/hl  

instock

WildBrew™ Sour Pitch

1 x Lallemand WildBrew™ Sour Pitch 10g

Kasutusvalmis, tõhus ja puhas piimhappebakter spetsiaalselt hapude õllede tootmiseks. WildBrew™ Sour Pitch toodab puhta, tasakaalustatud tsitruse maitse, mis on tüüpiline nii klassikalistele kui moodsatele hapu õlle stiilidele. Sobivad stiilid: Berliner Weisse, Goze, Lambic, hapu IPA. Kasutamine: virde hapendamiseks lisada vahemikus 35-38 kraadi C, võimalusel lisada süsihappegaas virdesse, et vältida hapnikuga saastumist. 10g 100 liitri kohta, 24h...

Hetkel otsas

Kategooria: