Retsept

Berliner Weisse/Sour Ale

Berliner Weisse on kerge hapukas ja värskendav õlu.

See on ka ideaalne retsept, millele puuvilju juurde lisada.

  • Algtihedus 1.039
  • Lõpp-tihedus 1,009
  • IBU 8
  • Alc. vol 3.9%
  • EBC 8
Stiil: Berliner Weisse Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.035 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Château Pale Ale 7-10 EBC 3kg
Château Wheat Blanc (nisu) 3,5-5,5 EBC 1kg
Loona talu nisuhelbed 0.5kg

Humalad

Huell Melon humalagraanulid 15g (graanul)

Pärm

Lallemand WildBrew Sour Pitch 10g 30-40°C (kuiv)
Lallemand Nottingham kuivpärm 11g 15-21°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 0min Tõsta virde temperatuur korraks 100 kraadi peale
    2. 0min Jahutada virre 40 kraadi peale ja lisada Sour Pitch
    3. 0min Hoia temperatuuri 30-40 kraadi vahel ja maitse virret iga 12 tunni tagant
    4. 0min Tavaliselt saavutatakse sobiv hapusus 48-72 tunni jooksul
    5. 0min Kui virre on piisavalt hapu, siis võib keeduga edasi minna (Ph 3.8-3.4)
    6. 60min Lisada 15g East Kent Goldings humalaid ja keeta virret 60 minutit
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit