Retsept

Berliner Weisse/Sour Ale

Berliner Weisse on kerge hapukas ja värskendav õlu.

See on ka ideaalne retsept, millele puuvilju juurde lisada.

  • Algtihedus 1.039
  • Lõpp-tihedus 1,009
  • IBU 8
  • Alc. vol 3.9%
  • EBC 8
Stiil: Berliner Weisse Humalate keetmisaeg: 60min
Keedueelne tihedus: 1.035 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Best Pale Ale Malt EBC 4-6 3kg
IREKS Wheat Light, 3-5 EBC 1kg
Loona talu nisuhelbed 0.5kg

Humalad

Mandarina Bavaria humalagraanulid 15g (graanul)

Pärm

Lallemand WildBrew Philly Sour, 11 g 20-25°C (kuiv)

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 67°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 60min

    1. 60min Lisada 15g Mandarina Bavaria humalaid ja keeta virret 60 minutit
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit

Berliner Weisse/Sour Ale retseptikomplekt

3 %

18.50 

Berliner Weisse on kerge hapukas ja värskendav õlu.

See on ka ideaalne retsept, millele puuvilju juurde lisada.

1.75 
1.75 
1.46 
0.15 
5.43 

Laos

Kategooria: