Retsept

Belgian Blond Ale

Värskendav Belgia hele eil. Maitselt kergelt magus, puuviljane ja vürtsikas.

  • Algtihedus 1.068
  • Lõpp-tihedus 1.015
  • IBU 30.1
  • Alc. vol 6.9%
  • EBC 12.8
Stiil: Belgian Blond Ale Humalate keetmisaeg: 90min
Keedueelne tihedus: 1.059 Keedunõu suurus: 30L
Efektiivsus: 70% Partii suurus: 25L

Koostisosad

Linnased

Simpsons Finest Lager Malt 6.13kg
Simpsons Munich Floor Malted EBC 18-22 0.62kg
Simpsons Imperial Malt 0.21kg
IREKS Mela Beech 0.14kg

Humalad

Northern Brewer 36g (graanul)

Pärm

Lallemand Abbaye kuivpärm, 11g 18-25°C (kuiv)

Muud koostisosad

Suhkur 0.41kg

Valmistamine

Kuidas retsepti lugeda?
Valimistamise etapi kogukestvus
Näitab kestvust. Näiteks meski linnaseid 60min
Näitab, mitmendal minutil enne etapi lõppu tuleb komponent lisada. Näiteks 10min enne lõpuu lisa 20g humalaid.
  • 1Meskimine→ 70min

    1. 60min 69°C Linnaste meskimine
    2. 10min 78°C Välja meskimine
  • 2Keetmine→ 90min

    1. 90min Lisa 25g Northern Brewer humalaid
    2. 30min Lisa 11g Northern Brewer humalaid
    3. 5min Lisa 410g suhkrut
  • 3Kääritamine

    1. Lisa pärm
    2. Kääritada 2 nädalat
    3. Peale teist nädalat villida õlu pudelisse

Märkused

Osta retsepti tooraine siit